Washington Post Kahramanmaraş depreminde “Kuzeybatı Suriye’de yıllarca süren çatışmalar deprem hasarını artırdı”284 ölü var

Washington post Suriye’nin muhalefetin kontrolündeki kuzeybatı bölgesinden gelen videolar, son on yılda Suriye hükümeti ve müttefiklerinin bombardımanı nedeniyle bölgenin altyapısının büyük bölümünün zayıflatılmasıyla etkisi daha da artan depremin yol açtığı hasara yalnızca bir bakış sunuyor. .

Ülkenin isyancıların elindeki kuzeybatı bölgesinde faaliyet gösteren Suriye Sivil Savunması’ndan bir medya temsilcisi, ülkenin yaklaşık 12 yıldır içine girdiği bir çatışma sırasında binaların zaten büyük hasar gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir basın toplantısında 284 kişinin öldüğünü ve 2.323 kişinin yaralandığını, kurtarma ekiplerinin soğuk havalarda dümdüz binaları aramasıyla sayıların artması muhtemel olduğunu söyledi. Devlet medyasına göre, Suriye sağlık bakan yardımcısı, çoğu Lazkiye, Hama, Halep ve Tarsus olmak üzere hükümet kontrolündeki bölgelerde 237 kişinin öldüğünü ve 639 kişinin yaralandığını bildirdi. Suriye Amerikan Tıp Derneği, isyancıların elindeki bölgelerde 104 kişinin öldüğünü ve 600’den fazla kişinin ciddi şekilde yaralandığını bildirdi.

ABD Jeoloji Araştırması’na göre, Lübnan, Ürdün, İsrail ve Mısır kadar uzakta hissedilen 7.8 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin Gaziantep kentinin yaklaşık 40 mil batısında, Suriye sınırına yakın Nurdağı’nda meydana geldi. İlk depremi onlarca güçlü artçı sarsıntı izledi.

Beyaz Miğferler olarak adlandırılan grup, şiddetli yağmur ve kar yağışı nedeniyle zarar gören bölgelere erişimde de sorun yaşadığını söyledi. Ekipleri kapalı yollarla karşı karşıya ve yoğun bir yağmur fırtınası bekliyor.

Muhalif militan gruplar tarafından kontrol edilen bölge, yaklaşık 4,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor – Birleşmiş Milletler’e göre, neredeyse tamamı, yani 4,1 milyon insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Nüfusun yarısı birçok kez başka yerlerden yerlerinden edilmiş. Çok sayıda insan, genellikle zeytinliklerin arasına veya sert, çorak toprağa inşa edilmiş çadır kamplarında veya köhne yerleşim yerlerinde yaşıyor. Birçoğu savaşın terk ettiği bombalanmış binalarda yaşıyor.

Bölgede ayrıca, özellikle afetler sırasında belirgin olan, yeterli sayıda doktor bulunmuyor ve bölgedeki birçok hastane ve sağlık merkezi yıkılmış durumda. Hastaneler savaş boyunca defalarca hava saldırıları tarafından hedef alındı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın güçleri veya savaş sırasında genellikle hava koruması sağlayan Rus müttefikleri tarafından bombalandı.

Suriye’nin kuzeybatısındaki 36 tıbbi tesisi destekleyen Suriye Amerikan Tıp Derneği, hastanelerinden dördünün hasar gördüğünü ve boşaltıldığını söyledi.

WhatsApp tarafından “Hastanelerimizdeki koşullar felaket” dedi.

Verified by MonsterInsights