
Niğde’de altı yaşındaki Metin Muhammed Erdem’in, özel bir tıp merkezinde sünnet işlemi sonrasında hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, ihmal ve yanlış tedavi uygulamaları nedeniyle çocuklarının yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Aile, sünnet işleminin doktor olmayan bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve yapılan usulsüzlükler ile yanlış ilaç uygulamaları sonucu çocuklarının ölümüne yol açıldığını iddia etti.
Küçük çocuk, 30 Ocak’ta Niğde’deki bir tıp merkezinde sünnet edildi. Sünnetin ardından çocuğun ağrılarının dinmemesi üzerine tıp merkezinde görev yapan doktor, ağrı kesici şurup verdi. Ancak bu ilacı aldıktan kısa süre sonra fenalaşan çocuk, 2 Şubat’ta Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada da gerekli kan testleri yapılmadan aynı ağrı kesici damardan verildi. Ağırlaşan çocuğun durumu, son çare olarak önce Kayseri’ye, ardından da Malatya’ya sevk edilmesini gerektirdi.
Baba Mehmet Erdem, sünnet işleminin doktor olmayan bir kişi tarafından yapıldığını ve e-Nabız kayıtlarında sünneti yapan kişinin farklı biri olarak göründüğünü öğrendiğini belirtti. Aile, tıp merkezi yetkililerinin sünnet için dışarıdan birini getirdiklerini kendilerine itiraf ettiklerini de ifade etti.
Fenalaşan çocuğa yanlış ağrı kesici uygulanması sonucunda karaciğer yetmezliği gelişti. Ağırlaşan durum üzerine çocuğun ağabeyinden karaciğer nakli yapılmasına karar verildi ve bu süreç Malatya’da gerçekleştirildi. Karaciğer naklinden sonra çocuğun durumu geçici olarak iyileşse de tekrar ağırlaştı ve 15 günlük yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybetti.
Aile Hukuki Mücadele Başlattı: “9 Aydır Dava Açılmadı”
Baba Mehmet Erdem, dokuz aydır sürecin yargıya taşınması için çabaladıklarını ancak henüz bir dava açılmadığını ifade etti. Çocuğunun ölümünden tıp merkezi ve hastane yetkililerini sorumlu tutan Erdem, “Yetkililerin bu ihmali fark edip harekete geçmesini istiyoruz. Elimizde süreci belgeleyen resmi evraklar mevcut. Adaletin tecelli etmesini ve ihmali olan herkesin hesap vermesini talep ediyoruz” dedi.